SSL Sertifikası Nedir Nasıl Alınır ?

SSL Sertifikası Nedir Nasıl Alınır ? başlıklı yazımızda SSL önemi, SEO açısından faydası ve daha bir çok detayı sizler için anlatacağız. SSL gerçekten SEO açısından olumlu etkilere mi sahip? SSL hakkında merak edilen soruları bu yazımızda cevaplıyoruz.

SSL nedir?

SSL, İngilizce’de ‘Güvenli Giriş Katmanı’ manasına gelen ‘Secure Sockets Layer’ kelimelerinin kısaltmasıdır. İlk olarak Netscape tarafından geliştirilen bu protokol, internet kullanıcılarından sağlanan bilgilerin, gizli ve güvenli bir yol ile iletilmesini ve korunmasını mümkün kılar. Bugün milyonlarca web sitesi tarafından kullanılan SSL protokolü, internetteki veri iletişimini sağlayan en yaygın yöntemdir. Web sunucuları ve tarayıcılar tarafından desteklenen SSL, iki ana unsurdan oluşmaktadır. Bunlar; sunucuda tarafında yer alan Private Key (Özel Anahtar) ve istemci tarafında yer alan Puplic Key (Genel Anahtar)’dır.

SSL Ne İşe Yarar?

SSL sertifikaları sayesinde, bir ziyaretçinin yani sizin ziyaret etmekte olduğunuz websitesi ile kurmuş olduğunuz bağlantının güvenli olması sağlanır. Daha basitçe anlatacak olursak SSL sayesinde sitenizde bilgisayarınız ve ziyaret etmekte olduğunuz site arasında bir güvenlik çemberi oluşturulmaktadır. Bilhassa, ziyaretçilerinden isim, adres ve kredi kartı gibi bilgileri talep eden web siteleri tarafından kullanılması gereken SSL sertifikası, özel bilgilerin iletilmesinde güvenlik amaçlı olmazsa olmaz öğelerden biridir.

SSL kullanımı her geçen gün daha daha önemli hale gelmektedir. Bunun en büyük göstergesi ise Google’ın, SSL sertifikası kullanmayan siteleri ‘Güvenli Değil’ şeklinde işaretlemesidir. Bu nedenden dolayı sitenizi Google arama sayfalarında bulan bir ziyaretçi arama sonuçlarında çıkan sitenizin yanında ‘Güvenli Değil’  uyarısını görünce site adresinize tıklamayacak ve bu yüzden dolayı arama sonuçlarında siteniz geri sayfalara düşmeye başlayacaktır.

SSL sertifikalarının önemli  sadece Google sıralamalarınıza olumlu etki ile kendini göstermez. Aynı zamanda web sitenize daha profesyonel bir görünüm kazandırır. Google’ın ‘Güvenli’ olarak nitelendirdiği bu siteler, ziyaretçilerde olumlu bir intiba bırakır. Bu da daha fazla müşteri çekmek isteyen web siteleri için oldukça önemli bir husustur.

SSL Sertifikası Nasıl Alınır ?

SSL sertifikaları, kullanım amaçlarına ve sahip oldukları özelliklere göre 4 farklı çeşide sahiptir. Bunlar; Standart SSL, Premium SSL, Wildcard SSL ve EV SSL olarak isimlendirilmektedir. Hosting hizmetlerinde olduğu SSL sertifikası için de tercih edilebilecek çok sayıda sağlayıcı vardır. Web sitesine SSL kurmak isteyen kullanıcı ve kurumların, kendi kullanım amaçlarına ve yerlerine göre uygun SSL türünü tercih ederler. Mesela site üzerinden online satış yapan bir site için Wildcard SSL veya EV SSL kullanması gereken, normal bir site için Standart SSL veya Premium SSL yeterlidir.

Günümüzde birçok hosting firması ücretsiz olarak SSL sertifikası sunmaktadır. Eğer hosting firmanız size henüz böyle bir hizmeti ücretsiz sunmuyorsa uygun fiyatlı ve hatta 3 ay ücretsiz SSL için https://www.gogetssl.com/ adresini ziyaret edebilir ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazının yayımladığı tarih itibariyle fiyatlar için aşağıdaki tabloya gözatabilirsiniz.

SSL Sertifikası Nedir Nasıl Alınır Uygun Fiyatlı

Ücretsiz SSL Kurulumu Nasıl Yapılır?

Güvenli bir internet oluşturmak adına, SSL sertifikasını ücretsiz olarak sağlayan kuruluşlar da mevcuttur. SSL For Free ve Let’s Encrypt bunların en önemli temsilcilerindendir. Bu kuruluşların sitelerine giriş yapıp, gerekli alanları geçtikten sonra, kendi sitenize ücretsiz olarak SSL kurabilir ve sitenizi daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

Bu yazımızda SSL Sertifikası Nedir Nasıl Alınır ? Ücetsiz SSL kurulumu nasıl yapılır gibi SSL ile ilgili birçok merak edileni sizin için anlattık. Konu ile ilgili yorum yaparak görüşlerinizi bildirebilir veya SSL sertifikaları ile yaşadığınız problem varsa çözümü için iletişim formunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.



Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir